We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Valgstrømmen: Vi glemmer også at tale om, hvordan pengene bruges bedst

3 0 0
30.05.2019

11.20

Tom Jensen

Ansv. chefredaktør, Berlingske

Godt. Så er det blevet etableret, at ikke ret mange politikere i valgkampen taler om, hvor pengene skal komme fra. Det måtte Berlingske så gøre for dem ved at tematisere det meste af avisen om det onsdag .

Men der er også et andet spørgsmål, som er fraværende. Det er det enkle: Hvordan bruger den offentlige sektor skatteborgernes penge bedst, klogest og mest effektivt. Også det spørgsmål stiller Berlingske. Blandt andet med afsæt i en Cepos-analyse, der viser, at hvis alle kommuner var drevet så effektivt som Vejle, kunne der spares mange, mange milliarder.

Beregningen er omdiskuteret. Men det er den givetvis også, fordi effektiviseringer er tabubelagte. Tænk blot på al balladen om omprioriteringsbidraget, der jo reelt var en årlig effektiviseringsøvelse. Sådanne foregår i den private sektor hver dag, hele året rundt. I den offentlige sektor opfattes den slags derimod som rendyrket ondskab.

10:10

Peter Kurrild-Klitgaard

Professor i statskundskab

Folketingsmedlem Karsten Hønges (SF) beslutning om at trække sig fra det Europaparlament, han lige var blevet valgt til, selvom han havde sagt, at han hellere ville sidde der end i Folketinget, har i folkeviddet allerede lagt navn til begrebet »at lave en Karsten Hønge«.

Det kan man more sig over, men der er grund til at tro, at det vil puste yderligere til den mistillid til politikerne, der allerede har nået historiske lave (målte) niveauer. I 2015 sagde kun 47........

© Berlingske