We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Valgstrømmen: Tør politikerne svare på erhvervslivets bekymring?

1 0 0
03.06.2019

17.21

Tom Jensen

Ansv. chefredaktør, Berlingske

Der er partilederrunde på DR i aften. Ikke mange af partilederne vil givetvis have lyst til at forholde sig til dette: Danmark står ifølge en analyse fra Dansk Industri, som Berlingske i dag skriver om, dårligt rustet til en ny økonomisk krise, og multimilliardløfterne i denne valgkamp gør kun ondt værre.

Det burde være den mest presserende dagsorden her til sidst i valgkampen: Er politikerne ved at skabe et scenarie, hvor en krise (som givetvis kommer en eller anden dag) vil ramme danskerne virkelig hårdt?

Med potentielt mærkbart ringere offentlig velfærd til følge.

Som sagt: Næppe mange af dem har lyst til at tale om det, for politisk succes i dag handler om ikke at bryde illusionen om den evige velfærd.

Spændende om de alligevel bliver nødt til det. Det er blandt andet op til DR.

17.04

Mikkel Andersson

Kommentator og radiovært

Stram Kurs gider ikke lukke pressen ind til deres valgfest, fordi medierne ifølge en kandidat har været onde ved den stakkels Paludan. Det vil sandsynligvis få en masse i medierne til at insinuere, at Stram Kurs er glaskædeudstyrede skallesmækkende mimoser, som nok kan lange hårdt ud, men piver over kritisk pressedækning.

Det kan de også meget vel være, men mit gæt er, at en meget stor del af deres vælgere faktisk synes, det er ret fedt, at medierne får stolen sat for døren, fordi man typisk her ser dem som uhæderlige og tendentiøse. Så skulle der i medieland opstå en udbredt utilfredshed med ikke at kunne dække Stram Kurs' valgaften, så bliver det næppe Paludan & co., som taber på det.

15.35

Mikkel Andersson

Kommentator og radiovært

En af de ting, der er mest irriterende ved at være satiriker, er, at alle politikere efterhånden har fået banket godt og grundigt ind i deres hoveder, at de skal have utrolig meget selvironi og meget lidt selvhøjtidelighed. Tag nu Mette Frederiksen, der overskudsagtigt og over flere omgange har gjort grin med sin egen LED-pære-kikser i gårsdagens debat.

Det er ærlig talt en lidt anden reaktion, end da RokokoPosten, som undertegnede også skriver for, tilbage i 2011 lavede lidt satire over Mette Frederiksen, og reaktionen i medierne var: »Det er ikke sjovt«. En lidt trist udvikling, for det er som regel langt mere tilfredsstillende at lave sjov med folk, som ikke giver udtryk for selvironi.

Test dig selv: Find ud af, hvilke kandidater du er enig med

13.55

Amalie Lyhne

Kommentator & lederskribent på Berlingske

Klimaet har fyldt enormt meget i denne valgkamp, og da Pia Kjærsgaard efter DFs nederlag til europaparlamentsvalget sidste weekend kaldte sine modstandere for »klimatosser«, blev fronterne trukket endnu skarpere op: Enten går man ind i klimakampen med Greta Thunbergsk kompromisløshed, eller også er man et grådigt, vækst-elskende klimasvin.

Men Thunbergs danske fans kan ikke rigtig bestemme sig: Er hun et uskyldigt barn, som ikke under nogen omstændigheder må kritiseres, eller er hun en vigtig politisk figur, som man skal lytte til og tage seriøst? Det er grotesk, når klimadebattens frontkæmpere forsøger at give hende begge roller på én gang – som her Politikens chefredaktør Christian Jensen.

Sådan står de politiske partier i Berlingske Barometer
Baseret på et vægtet gennemsnit af de seneste politiske meningsmålinger

13.16

Asmus Leth Olsen

Professor MSO med fokus på den offentlige sektor

Den bedste måde at forberede sig på en ny valgaften er ved at genbesøge en gammel. Heldigvis har DR lagt en af de bedste ud online til frit gennemsyn: Folketingsvalget 1998.

Det blev en ganske overraskende aften, hvor Socialdemokratiet klarede sig langt bedre end forventet. Bl.a. fordi målingerne undervurderede dem voldsomt, mens både Venstre og særlig det........

© Berlingske