We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Valgstrømmen: Skattestop- & go

2 4 0
12.05.2019

16:42

Tom Jensen

Ansv. chefredaktør, Berlingske

Selv med kritisk borgerlige briller kan man godt nikke anerkendende af den veltilrettelæggelse, der præger Venstres valgkampstart:

Udskrevet 7. maj. Dagen efter ud med velfærdsløftet til 69/20 milliarder. Og i dag så genoplivningen af skattestoppet, Foghs gamle mirakelmiddel.

Så er Socialdemokratiet placeret som partiet, der vil finansiere velfærd ved at brandbeskatte, og stort set enhver Venstre-politiker med puls tweetede budskabet skattestop/skattehop fra morgenstunden.

Vi skal have størst mulig tryghed og stabilitet om vores økonomi. Det gælder for Danmark, for virksomheder, men så sandelig også for økonomien hjemme i privaten. Derfor går vi til valg på et skattestop. pic.twitter.com/tzU74YqLUO

Det er smart. Måske også tenderende til lige lovligt smart. Ved præsentationen sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Venstre skam ikke er bange for at lægge sin historie åbent frem. Lad os derfor repetere det, han ikke sagde så højt til de hujende Venstre-folk i Bella Center:

2015: Venstre går til valg på skattestop

2017: Den borgerlige regering fjerner skattestoppet på boligskatter

2019: Venstre går til valg på skattestop

16:19

Mikkel Andersson

Kommentator og radiovært

Salig Mads Holger sagde engang, at liberale kun tænker på andre end sig selv, når de onanerer.

Om det passer eller ej, skal jeg lade være usagt, men en kampagnemæssig kobling mellem masturbation og liberalisme er ihvertfald en kendsgerning her knap en uge inde i valgkampen.

Vakse brugere på websitet Reddit har nemlig spottet en reklame for Liberal Alliances Joakim B. Olsen med den den friske opfordring: »Når du er færdig med at gokke, så stem på Jokke.«

16:01

Niels Jespersen

Kommentator og historiker

»Jeg vil da sige, at jeg klart hellere vil have en S-V-regering end en S-SF-regering, der er støttet af DF,« udtaler Uffe Elbæk i et interview i Zetland.

Her forklarer han, hvordan Alternativet efter valget vil forsøge at fremprovokere en situation, hvor hverken Løkke eller Mette Frederiksen kan danne regering. I stedet skal de to gamle magtpartier presses i armene på hinanden. Som Uffe siger: »Kommentatorerne og journalisterne syntes, det var helt langt ude, men efterhånden som det har bundfældet sig, at der ikke nødvendigvis kun behøver være to statsministerkandidater, så har det fået medierne til at interessere sig for, hvordan den parlamentariske proces egentlig foregår.«

Det er selvfølgeligt et prisværdigt stykke oplysningsarbejde, omend en sjov prioritering fra et parti der øjensynlig mener, at klimakrisen er det altoverskyggende spørgsmål. Uffe Elbæk lancerer sit forbeholdne ønske om en S-V regering som et strategisk træk, der med tiden skal gøre plads til et Å-Ø-R flertal. Spørgsmålet er imidlertid, om Alternativet vil eksistere til den tid, for der kan næppe være mange venstrefløjsvælgere, der drømmer om at se Venstre fortsætte som regeringsparti.

En S-V regering må være venstrefløjens skrækscenarie, da det er........

© Berlingske