We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Valgstrømmen: ​En udlændingepolitisk afgrund åbner sig i blå blok

1 0 0
10.05.2019

09.44

Tom Jensen

Ansv. chefredaktør, Berlingske

Socialdemokratiet og Mette Frederiksen kunne ikke have bedt om flere appelsiner i turbanen.

Det yderste højres plads i valgkampen åbner nu en veritabel udlændingepolitisk afgrund i blå blok. Et kvalificeret gæt er, at kløften kløven sig cirka ned midt gennem statsministerpartiet Venstre.

Dansk Folkeparti har sendt Morten Messerschmidt i byen med krav om et fuldt asylstop. Det var som bekendt i forvejen et af Nye Borgerliges ultimative krav. DF bevæger sig dermed målbevidst mod den ene side af kløften.

Imens krabber LA og Konservative sig over mod afgrundens anden side med meldingen om, at man nu bryder med de øvrige blå partier og gerne vil gøre forholdene bedre for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark.

Mette Frederiksen må smile bredt, mens hun rejser sig fra sottesengen.

09.22

Jarl Cordua

Kommentator og radiovært

Målinger kommer og går, men i dag viser en Voxmeter-måling et veritabelt skrækscenarie for borgerlige vælgere. Alle de nye partier ligger under spærregrænsen herunder børnecirkus-partiet, Griskær, de kristelige og Nye Opportunister. Resultatet er, at rød blok får 102 mandater mod VKLA’s 73. Hvis det bliver valgresultatet den 5. juni, så har Danmark ikke længere en borgerlig opposition, som Socialdemokraterne behøver at tage alvorligt.

08.56

Jarl Cordua

Kommentator og radiovært

Vælgerne får lov at høre på meget vrøvl under valgkampen. For eksempel er der kommentatorer, der påstår – naturligvis uden skygge af dokumentation - at det nærmest er en fordel for S, at Mette Frederiksen måtte blive væk i de første dage af valgkampen på grund af sygdom.

Hvis det virkelig er tilfældet, så er der da ingen grund til at hun møder op i Aalborg i dag, men i stedet tager en uge ekstra på divaneseren. Påstanden møder ikke opbakning henset til Socialdemokraternes vælgeropbakning, som i de fleste målinger ligger omkring valgresultatet. Allerhøjst kan man med en vis ret hævde, at fraværet ikke ser ud til at have skadet S i de to første dage, der jo mest har handlet om Paludans børnecirkus og Løkkes ideologiske brandudsalg.

08.49

Esben Vest

Debatjournalist

Enhedslisten........

© Berlingske