We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tom Jensen: Det var idiotisk betonpolitik at tvinge Uber ud af Danmark

4 13 827
02.12.2018

Lad mig indlede med at klargøre: Jeg går ind for, at taxaselskaber og -chauffører skal betale skat. Svare enhver sit, også de offentlige kasser. Taxaerne skal være sikre, ingen ratslør eller manglende seler, og forsikringer skal være tegnet. Chaufføren må hverken være fuld eller senil, og hun må ikke køre 24 timer i træk uden hverken søvn eller vådt og tørt.

Jeg har heller ikke noget særligt varmt eller tæt forhold til delebiltjenesten Uber. Nåede personligt aldrig at køre en tur i en Uber-vogn, før selskabet fortrak fra Danmark efter vedtagelsen af den nye taxilov, der trådte i kraft 1. januar 2018.

Den indeholdt visse liberaliseringer. Jeg er ikke i tvivl om, at regeringen med transportminister Ole Birk Olesen i spidsen kæmpede for at opnå, hvad der var politisk muligt.

Men ikke desto mindre vil jeg fastholde, at de kræfter, der gennemtvang en fortsat beskyttelse af den etablerede taxabranche med krav, som var nøje møntet på at gøre tilværelsen umulig for Uber, skulle skamme sig.

Hvis man var i tvivl, kan man blot se, hvad der skete forleden.

Her kom det frem, at de taxaselskaber, der takket være taxaloven har bevaret et reguleret priviligeret monopol på persontransport, sandelig har taget for sig af retterne på et........

© Berlingske