We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Personligheder og skabelonligheder og Ghita Nørbys forrygende nedsmeltning

7 6 87
17.03.2019

Har De nogensinde hørt Kardinalernes Middag? (Jeg er med vilje De’s i denne sammenhæng, andet føles upassende). Ellers skulle De gøre Dem den ulejlighed at opsøge programmerne. De kan vist findes på nettet et sted.

Det var en serie programmer på DR fra 1976, hvor Ole Michelsen, senere kendt fra filmmagasinet »Bogart«, inviterede fire store personligheder i studiet til at tale om forskellige emner: København, teatret og kulturlivet, tidernes gang, og hvad der nu måtte falde dem ind.

De fire »kardinaler« var skuespilleren Olaf Ussing, journalisten og forfatteren Ole Vinding, Berlingske Tidendes legendariske teateranmelder Svend Kragh-Jacobsen og tegneren Hans Bendix. Hvert øjeblik i disse udsendelser er en fryd at lytte til. De fire herrer sparer hverken på affektionen eller de verbale syrebade som oftest draperet i en yderst venlig tone. Man mærker dem virkelig. Store personligheder, der ikke er skåret til på nogen anden måde end den, de selv har formet, fornemmer man.

Jeg kom til at tænke på dem, da jeg hørte interviewet med Ghita Nørby på Radio24syv forleden. Et allerede legendarisk interview, foretaget af journalisten Iben Maria Zeuthen i Ghita Nørbys hjem, et møde, der allerede efter få minutter er løbet helt vidunderligt forfærdeligt af sporet, og hvor Ghita Nørby ikke sparer på de........

© Berlingske