We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hvordan kommer borgerligheden ud af blindgyden?

3 1 0
12.05.2019

Mange borgerlige må have det noget stramt i disse dage (omend man tøver med at bruge ordet »stramt« i nogen kontekst for tiden).

I den ene ende af skalaen har en ekstremist gidseltaget den faste danske udlændingepolitik, som der ellers efterhånden er bred folkelig og politisk opbakning til.

I den helt anden ende af skalaen er det tilsyneladende borgerligt nok for landets store liberale parti at erklære, at man ikke går ind for skattestigninger.

Som jeg skrev på denne plads sidste søndag, er der sket meget – og meget godt – i de 24-25 år ud af de seneste 36 år, hvor borgerlige regeringer har haft magten i Danmark.

Men på en række værdipolitiske skalaer har danskerne især i forhold til den økonomiske politik over årtier bevæget sig langt mod venstre. Kun få stiller længere grundlæggende spørgsmål ved velfærdsstaten og dens indretning og størrelse.

Det er indlysende dette, Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen tog bestik af i den forgangne uge, hvor statsministeren først udskrev valg til afholdelse 5. juni. Hvorefter han lovede 69 velfærdsmilliarder (der viste sig i realiteten at være 20), aflysning af det såkaldte omprioriteringsbidrag – med mere.

Der skal nu lup til at se forskel på Venstres og Socialdemokratiets økonomiske politik. Borgerlig........

© Berlingske