We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hvis nu de borgerlige mister magten ...

5 2 197
10.03.2019

Formentligt er den mest trættende indledning, jeg kan gøre i denne kommentar, at konstatere at der snart er folketingsvalg.

Der er snart folketingsvalg. Om højst 100 dage.

Hvad bliver valgkampens største tabu? Givetvis det, at det meste faktisk er godt. Det går nogenlunde godt. Væksten er for lav, og CO2-udledningerne for høje, men derudover står det ikke helt skidt til.

Imidlertid er det en umulig politisk platform at vinde noget som helst på: At konstatere, at det meste faktisk er godt, men kan blive bedre.

Derfor er man nødt til at slå fast, at det hele er virkelig frygteligt, og at man er nødt til at finde på noget helt andet og nyt – nu!

For et par uger siden skrev jeg om, at det er besynderligt, som grundlæggende diskussioner om samfundets indretning synes at være fraværende fra den politiske debat: Skal skatten være så høj, og den offentlige sektor så stor? Skal politikernes indblanding i menneskers liv være så altomfattende? Er det virkelig så mystisk at forestille sig, at de fleste flygtninge skal rejse hjem igen en dag og så vidt muligt bør klare sig selv, mens de får beskyttelse?

Hvordan kan man skrive det og samtidig forfægte det synspunkt, at det meste rent faktisk er godt?

Svaret handler for mig at se om magt versus........

© Berlingske