We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Den selvsupplerende politikerklasse har tabt en forbundethed til vælgerne

3 1 0
28.04.2019

Om lidt bliver her alt andet end stille, for så er det valgkamp. Og det bliver vel en harmonisk en af slagsen skulle man formode, ikke sandt? For det går faktisk ganske gesvindt i det danske samfund: Væksten er pænere end længe, der har aldrig været så mange i arbejde, og der er meget få arbejdsløse. Folk har penge. Aldrig har unge haft så mange muligheder, både uddannelsesmæssigt og i øvrigt. Færre mennesker rammes af vold. Flere indvandrere kommer i arbejde. Færre dør i trafikken. Sommervejret tegner godt. Selv skilsmisseprocent er dalende.

Men nej, harmonisk bliver valgkampen ikke. Snarere flosset, flænsende, forvirrende, frontalangribende, forsvarspositionerende. Muligvis frygtelig. Der findes undtagelser: Socialdemokratiets kampagne lanceret i påsken, hvor man inviterede samtlige andre partier (vist minus Riskær) til at løse landets udestående problemer sammen, var et lille lys i mørket. Det triste er blot, at det var et stykke designet kommunikationsstrategi. Når først valget er udskrevet, går det frygtelige utvivlsomt løs igen.

Det kan man bebrejde politikerne og partiernes mere og mere professionelle sekretariater. Man kan også lade være og begynde et helt andet sted: Hvordan kan det være, at den politiske debat er så betændt, når virkeligheden derude i det dejlige Danmark er så verdenshistorisk velsignet?

Mit........

© Berlingske