We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Besturen is mensenwerk

4 0 0
07.06.2019

BARNEVELD Het was me wel een heel bijzondere week. Als gastgemeente fungeren voor de deelnemers van het jaarcongres van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG). Barneveld laten zien aan bestuurlijk Nederland. De prachtige cultuur, natuur en recreatie in onze regio. Ons dynamische en innovatieve bedrijfsleven. En de sociale samenhang die ons zo verbindt en tot een samen-leving maakt.

Het begon al met een ontvangst op maandag van het bestuur, directie medewerkers VNG in onze Trouwzaal. Een unieke plek waar mensen "trouw" aan elkaar beloven. Waar je hoort dat je in gesprek met elkaar moet blijven en het liefdesvuur ook regelmatig aangeblazen moet worden om het brandende te houden. Als besturen mensenwerk is, hoe kunnen we die trouw en loyaliteit tussen bestuurders en onze inwoners dan verstevigen? Een mooie start van onze ontmoeting en gesprekken.

Daarna met het gezelschap naar ons Pluimveemuseum waar de vrijwilligers onze gasten hebben laten zien hoe trots we zijn op ons imago over "kip en ei". Ook daar weer lessen voor bestuurders. Niet uit managementboeken maar gewoon boerenverstand. Een gezegde als "Leg niet al je eieren onder één kip" leert ons iets over risicospreiding. Of ""Wie eieren vergaren wil, moet wel 't kakelen der hennen kunnen verdragen". Toch een mooie opstap om na te........

© Barneveldse Krant