We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Messerschmidt raser: Hvad tænker I dog på?

4 8 0
14.10.2019

Jeg elsker eventyr. Elsker at holde med Lille Claus og synes, at det ender godt, når Store Claus drukner.

Græder med den lille havfrue og hader den onde havheks. For sådan er et godt eventyr. Det er de gode mod de onde. Her behøves ingen forklaring eller psykologisk udredning. Vi spørger ikke, hvorfor Lord Voldemort er ond, eller overvejer, om en pædagogisk indsats måske kan rette op på hans sorte verdenssyn.

Ingen vil vide, hvorfor Doctor Doom og Lex Luthor er onde. Det er de bare. Og derfor elsker vi, når Harry Potter, De Fantastiske Fire og Superman giver dem en røvfuld! Det er en enkel verden, som er let at overskue. En barndommens verden, hvor der er de dumme og de gode.

Voksenverdenen er mere kompleks. Her prøver vi at forstå hinanden. Hvis min nabo glemmer at luge sit bed, og snerlerne vokser ind på min grund, anklager jeg ham ikke for at være ond. Måske har han dårlig ryg og kan ikke længere selv luge sin have?

Vi spørger ikke, hvorfor Lord Voldemort er ond

Vi spørger ikke, hvorfor Lord Voldemort er ond

Eller hvis nogen i supermarkedet snupper den sidste pakke bananer for næsen af mig, anklager jeg hende ikke for at være egocentrisk og afstumpet. Jeg tænker, at hun nok også holder af bananer, og........

© B.T.