Sakat Muhabbetimiz yarım kaldı (II)

Değerli okuyucularımız, Alper Tolga Akkuş ile sohbetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Eylül 2022’de Mekânda Adalet Derneği (MAD)’nin 5-16 Eylül’de düzenleyeceği ve mekânda adalet kavramını sakatlık, çocuk, gıda, müşterekler ve konut olmak üzere 5 temaya odaklanarak katılımcılarıyla birlikte tartışmayı ve derinleştirmeyi amaçladıkları atölyelerin çağrısını gördüm. Çağrı tüm Türkiye’ye açıktı ve akademik bir çerçevesi vardı ama benim başvurumu da kabul ettiler. Yalnız, kabul mailinde, “Sadece atölye kapsamında kabul ediyoruz. Ulaşım ve konaklama size ait olmalı” ek bilgisini de paylaştılar. Mersin’de tek başına yaşama mücadelesi veren emekli bir birey olarak ulaşım ve konaklamayı karşılayamayacağımı bildiğim için Sivil Düşün’e; Sakat Muhabbet’in içeriğini ve bu projeye neden katılmam gerektiğini özetleyerek başvurdum. Oradan da kısa zamanda kabul kararı geldi.

Aklıma gelen bir fikir, daha hayata bile geçmemişken nelere kadir oluyordu zaman. Sevinçli bir şaşkınlık içindeydim. MAD’ın İstanbul Galata’daki postane binasında gerçekleşen atölyeler sürerken başlayıverdi Sakat Muhabbet’in podcast macerası. İlk 2 bölümde atölye katılımcısı iki arkadaşımı konuk aldım. Atölye’deki ilk sunumu yapanlardan Ezgi Bakçay’ın anlattıklarını Sakat Muhabbet’e uyarlayabileceğimi düşünüp kendisine bu teklifi yapmış ve yakında Açık Radyo’da başlama ihtimalim olabileceğini ve oradaki ilk bölümde sizi konuk etmek istediğimi söyledim. O da makul karşıladı.

Açık Radyo’yu 20 yıldır dinleyen, 14 yılı aşkın zamandır da Açık Radyo Günlüğü adı altında Wordpress üzerinden azılı!! bir takipçisi olarak hemen hemen tüm radyo ekibi ile de tanışıyordum. Eylül 2022’de İstanbul’da bienal zamanıydı ve........

© Aydınlık