San Antonio Texas Üniversitesi Sağlık Bilimi Merkezince yürütülen prospektif (ileriye dönük) bir fırsat penceresi çalışmasının sonuçları, meme kanseri tedavisinde etkili olan bir antikor-ilaç konjugatı (AİK) tedavisinin, meme kanseri beyin metastazı MKBM) veya tekrarlayan glioblastoma (tGBM) tedavisinde de umut verici olabileceğini öne sürüyor.
MKBM veya tGBM için kraniyotomi geçiren hastaların ameliyattan önce Sacituzumab Govitecan (SG) ilacını almayı kabul ettiği pencere denemesinde, yeni tedavinin iyi tolere edildiğini ve meme kanseri beyin tümörlerine ilerlemiş olanlar için etkinlik gösterdiğini bulundu. Araştırmacılar, yeni bildirilen verilerin, tekrarlayan glioblastomada ilacın Faz II klinik deneyinde devam eden araştırmayı desteklediğine inanıyor.
San Antonio Texas Üniversitesi Mays Kanser Merkezi nöro-onkoloji araştırma profesörü ve başkanı Dr. Andrew J. Brenner, "İlacın meme kanseri tedavisinde etkili olduğunu bildiklerini, ancak ortaya çıkan beyin tümörlerinin tedavisindeki faydasının belirsiz olduğunu" vurguladı. Prof. Dr. Brenner, denemelerinin, tümörlerdeki inhibitör konsantrasyonlarının hastalara fayda sağlamaya yetecek düzeyde ve minimal yan etkilerle olabileceğini ortaya çıkardığını, bu durumun da yeni tedavi için çok umut verici olduğuna dikkat çekti.
Aynı zamanda Texas Üniversitesi San Antonio İlaç Geliştirme Enstitüsü klinik araştırmacısı, Deneysel ve Terapötik Geliştirme Programının eş lideri olan Prof. Dr. Brenner, araştırma ekibinin Nature Communications'daki "Sacituzumab Govitecan meme kanseri beyin metastazları ve tekrarlayan glioblastoma hastalarında: Faz 0 fırsat penceresi denemesi" başlığıyla yayımlanan araştırmanın baş yazarıdır.
Araştırma ekibi çalışmalarında "SG'nin kafa içi tümörlere yeterli derecede nüfuz ederek Merkezi Sinir Sistemi içinde umut verici ön aktivite ile iyi tolere edildiğini’ bildirdiler.
Texas........