En Büyük Ana Muhalefet: Halk!

Yatıyorsun "Butlan", kalkıyorsun "Mutlak".

Mutlak butlan kararı çıkma ihtimali çok yüksekti ve sonunda gerçekleşti. İlk itirazlar ilgili mercilere yapıldı. Sonuç olarak kimine göre hukuka uygun, kimine göre hukuk dışı; kimine göre ise keyfi olan bu kararlar, tüm göstergeleriyle toplumun vicdanına sunuldu.

Tam bir demokrasi şurası oluşturulmamış olsa da bu karar karşısında siyasal partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve sivil inisiyatif platformları bir genel bütünlük içinde birliktelik mesajı vermişlerdir. Şimdilik bu durumun siyasal alandaki yansımalarını izliyoruz; görünen o ki bir süre daha izlemeye devam edeceğiz.

Ekonomik yansımalara gelince; tablo henüz tam anlamıyla netleşmiş değil. Bayram sonrasında bu etkileri hep birlikte görmemiz kaçınılmazdır ancak durum pek iç açıcı görünmüyor. Kısacası, vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Borsa, azımsanmayacak bir kayıpla kapanış yaptı. Esas yansımalar, idari ve resmî tatil dönüşünde kendini daha sert hissettirecektir.

Açıklanan mutlak butlan kararı ülke gündeminde adeta şok etkisi yaratırken; diğer yandan Hazine Bakanı yurt dışında önemli yatırımcılar ve finans devleriyle, yani "dış güçlerle", ülkemize güvenip yatırım yapabileceklerine dair toplantılar icra ediyordu. Sanırım onlar bile bu kararla soğuk bir duş almış olacaklar ki, ilk uçakla dönüş yapmak zorunda kaldılar.

Peki, toplumun, vatandaşın ve halkın gündemine hiç baktınız mı?........

© Antalya Körfez