Edebiyatın her hali

Yine aynı heyecanla Kasım aylarında TÜYAP Kitap Fuarı’nı bekler, yine kuyruklarda bekleyip fuar alanına girdiğimizde kitap cennetinde kaybolurduk. Bazı stantlarda karşımıza çok sevdiğimiz yazarlar çıkar, kitap imzalatırdık. İndirimli kitapları kucak dolusu alıp, yıl boyu okurduk. Her yıl aynı ritüeli yaparken çok mutlu olurduk.

İşte o günlerden bugüne yıllar geçti ve Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 42. kez kaplarını kitapseverlere açıyor. Yayın dünyasının kalbi dokuz gün boyunca 13-21 Aralık tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13-21 Aralık tarihlerinde atacak. Fuar kapsamında yurt içi ve yurt dışından bine yakın yayınevi, sivil toplum kuruluşu ve yazar okurlarla buluşacak. Fuar süresince dört yüzden fazla sanat etkinliği ve iki binden fazla imza günü düzenlenecek.

Onur yazarı Murathan Mungan

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı edebiyatımızın özgün kalemlerinden Murathan Mungan oldu. Açıkçası ödül çok doğru edebiyatçının gitti. Mungan çok katmanlı edebiyat üretimiyle kuşaklar boyunca okuruna ufuk açan bir yazar. Gazete ve dergilerdeki ilk yazılarını 1975’te yayımlayanan Mungan; yazı hayatı boyunca şiir, öykü, roman, deneme, tiyatro oyunu, sinema yazısı, senaryo ve şarkı sözü gibi farklı türlere ait eserler verdi.

Mungan Mezopotamya Üçlemesi’nin ilk oyunu........

© Analiz