Kimdir bu israil!
Genel olarak Yahudilik
Yahudilik, din olarak Hz. Musa (a.s) gönderilen ve kitabi Tevrat olan ilahi bir dindir. Ancak aslını korumamış ve Yahudiler kendi arzu ve isteklerine uygun bir şekilde din kitapları olan Tevrat'ı değiştirmişlerdir. Biz bunu Kur'an-ı Kerim'den öğreniyoruz. Bugün Yahudilerin elindeki Tevrat, Allah'ın gönderdiği Tevrat değildir. Ve bugün inanılan Yahudilik de kutsal olan, yani ilahi bir din değildir.
Musevilik: Yahudiliğin diğer adıdır.
Yehova: Yahudilikte inanılan ilah demektir.
İsrailoğulları: Yahudi neslinin adıdır.
Siyonizm: Siyonizm kelimesi, Kudüs'ün eski adı olarak bilinen "Sion" kelimesinden türemiştir. Yahudi milliyetçiliğinin temel ülküsü olarak kabul edilen Siyonizm'de asıl amaç Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurmaktır. Bu inanca göre Filistin'in kutsal toprak olarak Yahudilere bırakıldığı inancıdır.
Tekvin: (Yaratılış) Tevrat'ın bir bölümüdür.
Rab: Yahudilikte bilinen ilk Rabbi Hz. Musa'dır. Rabbi sözcüğü Türkçe'de Haham sözcüğü ile karşılanmıştır. Rabbi kelimesi yüce ve efendim anlamına gelir.
Abraham: Yahudilikte İbrahim inancı Tevrat anlatılarına dayanmaktadır. Buna göre O'nun ilk adı olan Abram, Tanrı tarafından "Ulusların babası" anlamına gelen Abraham'a değiştirilir. Nuh'un soyundan olan Terah'ın oğludur.
İbranice: Yahudiler'in ana dili ve dinlerin diğer adı, İbrani dinidir.
Ahd-i Atik: Hıristiyanlar, Yahudilerin kutsal kitabına Ahd-i Atik demektedirler. Ahd-i Atik'in Rab Yahve (Yahova) ile İsrailoğulları arasındaki bir sözleşme olduğuna inanılır. Yahudi inancına göre Rab, Hz. İbrahim (a.s.) ile bir sözleşme yapmış, aynı sözleşme daha sonraki Peygamberlerle de tekrarlanmıştır.
Ahd-i Atik, İbranice yazılmış üç büyük bölümden oluşmaktadır. Bunlardan Nebiim ve Kütübim kısımları Hz. Davud'a indirilen Zebur'dur. Ahd-i Atik'in en önemli bölümü ise Tora (Tevrat) olup, bu kısımlar Hz. Musa (a.s)'a indirilmiştir.
Tevrat'ı oluşturan bu bölümlere Esfar-ı Hamse, yani Beş Sifr adı verilmekte olup bunlar; Tekvin, Huruç, Levitik, Adat ve Tesniye'dir.
Ahd-i Cedid: Hıristiyanların kutsal kitabı olan Kitab-ı Mukaddes'in ikinci bölümü Ahd-i Cedid, Hıristiyanların kutsal kitabı İncil'e verilen addır. Yeni Sözleşme adıyla da bilinir. 27 kitaptan oluşur.
... Ve
Yaşanan tarihi bir olay...
Teodor Herzl, Siyonist hareketinin önemli liderlerinden biri olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun Başkenti İstanbul'da Ulu Hakan Sultan II. Abdülhamid Han ile görüşmek istemiştir. Herzl, Filistin topraklarında Yahudiler için bir devlet kurma amacıyla çeşitli tekliflerde bulunmuş ve bu teklifler arasında Osmanlı Devleti'nin dış borçlarının ödenmesi, Yahudi sermayesinin Osmanlı İmparatorluğu'na aktarılması ve Osmanlı topraklarına Yahudi göçmenlerin getirilmesi gibi ekonomik yardımlar yer alıyordu.
Ancak, Ulu Hakan Sultan II. Abdülhamid Han, Herzl'in bu tekliflerini reddetmiş, Filistin topraklarının herhangi bir kısmını Yahudilere vermek istememiş ve bu konuda kesin bir tutum sergilemiştir. Sultan II. Abdülhamid Han, Osmanlı İmparatorluğu'nun bütünlüğünü korumak ve Filistin'in İslam dünyası için taşıdığı önemi gözetmek amacıyla bu teklifleri kabul etmemiştir. Bu tekliflere karşılık Sultan II. Abdülhamid Han'ın verdiği cevap:
"Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim, bu toprakları kanlarını dökerek kazanmışlardır, onu yine kanlarıyla altınlarını dökerek geri verirler."
... Ve
Arz-ı Mev'ud nedir!?
Arz-ı Mev'ud, Va'ad edilmiş topraklardır. Ancak Kur'an-ı Kerim bu iddiayı onaylamaz.
Va'dedilmiş topraklar, Museviliğe, yani Yahudiliğe göre Yehova tarafından İsrailoğullarına va'dedilmiş bölgedir. Yahudilik inancına göre Hz. Musa (a.s)'ın Filistin'e girene kadar dolaşmış olduğu topraklardır. Tam sınırları belli olmamakla beraber, bugün İsrail topraklarını oluşturan bölgenin Va'dedilmiş topraklar olduğu "Siyonistler tarafından" savunulur.
Sözde, Arz-ı Mev'ud, Türkiye topraklarından, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yani Fırat ve Dicle toprakları arası ile Hicaz bölgesi, Irak, Suriye, Ürdün topraklarını da kapsıyor!
Tevrat'ın Tekvin kitabının 15. Bab'ında ise deniliyor ki:
"O günde Rab, Abraham'la ahdedip dedi: Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar bu diyarı, Kenileri ve Kenizzileri ve Kadmonileri ve Hittileri ve Perizzileri ve Refaları ve Amorileri ve Kenanlıları ve Girgaşileri ve Yebusileri senin zürriyetine (soyuna) verdim."
Bu tanıma göre ise Fırat Nehri'nden Nil Nehri'ne kadar olan geniş bölge İsrailoğullarına va'dedilmiştir. Bununla birlikte sınırlarının tam olarak belirtilmemiş olması nedeniyle bu tanım da oldukça tartışmalıdır.
Siyonist Yahudilere göre;
Nil'den Fırat'a va'ad edilmiş topraklardır!
Tanrıları Yahova'nın, Hz. İbrahim (a.s)'e ve O'nun soyundan gelenlere vermeyi va'ad ettiği yer için kullanılan terimdir.
İbranice'de, "Eretz Israel" denilen bu bölge Ahd-i Atik'te "Ken'an diyarı" "Diyar" "Gurbet diyarı" "Memleket" diye de zikredilmektedir.
İkinci Mabed döneminden itibaren ise "Arz-ı Mev'ud" diye adlandırılmış olup Ahd-i Cedid'de de bu isimle geçmektedir. Ahd-i Atik'te burası ayrıca "İyi ve geniş diyar" "Süt ve bal akan diyar" "Bütün memleketlerin süsü olan........
© Akasyam
visit website