Algı yüz yılın en güçlü silahıdır, algıyı kim aha iyi kullanırsa o güçlüdür.
Algı; Algılama, duyularımız tarafından alınan bilgileri yakalama, işleme ve aktif olarak anlamlandırma yeteneğidir. Duyu organlarımız aracılığıyla bize ulaşan uyaranlar aracılığıyla çevremizi anlamamızı sağlayan bilişsel süreçtir. Bu önemli bilişsel yetenek günlük yaşamımız için çok önemlidir çünkü çevremizi anlamamız mümkündür. Algı, bilişsel eğitim yoluyla eğitilebilir ve geliştirilebilir.
Algılama aktif bir süreçtir ve bilginin hem "aşağıdan yukarıya" hem de "yukarıdan aşağıya" işlenmesini gerektirir. Yani, yalnızca aldığımız bilgiler (pasif, aşağıdan yukarıya işleme) tarafından yönlendirilmiyoruz, aynı zamanda bilgiyi kontrol eden belirli bir uyaranı (aktif, yukarıdan aşağıya işleme) bekliyor ve tahmin ediyoruz.
Algının en büyü etkisi sosyal medya ve görsel medya üzerinden verilen mesajlar ile olur. Bir markayı, bir kişiyi, bir devleti mağdurda göstere bilir, kahramanda göstere bilir. Görsel medya insanlar üzerinde beyin ponksiyonların uyuşturarak, anlama ve sorgulama yetisini azaltır ve güven ve inanırlık etkisi yaptığı için insan algısını verilmek istenen mesaj üzerinde olumlu yada olumsuz yönde etkiler.
Bir tek kurşun atmadan bir toplumun değerlerini algı ile değiştirebilir ve hatta yıka bilirsiniz. Günümüzde İslam’a fobide bu algı yöntemi ile sürekli pompalanıyor. Bu algı operasyonları ile Müslümanlar terörist, cahil ve kadınlara değer vermiyormuş gibi lanse ediliyor. Hâlbuki gerçekte........