We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Trump är inte Angela Merkel men båda vill samma sak

2 1 0
26.06.2019

Bilden på den döde 3-årige Alan Kurdi på en strand i Turkiet fick Europa att öppna sina gränser.

Inte mycket talar för att fotot på pappan som ligger drunknad med sin tvååriga dotters arm om halsen på gränsen mellan USA och Mexiko får samma effekt.

Donald Trump är inte Angela Merkel.

Personliga tragedier inträffar dagligen när desperata människor försöker korsa gränsen till USA. Men det är sällan de fångas så här tydligt på en bild som sätter fingret på det svåra dilemma som västvärlden står inför.

Miljontals människor vill ta sig till USA och Europa för att få skydd och för att få ett bättre liv. Men både USA och Europa anser att de inte kan ta emot många fler. Möjligen ett litet antal verkliga flyktingar men absolut inga ekonomiska migranter.

Längs gränsen mellan USA och Mexiko är följden att människor tar allt större risker för att försöka nå "den amerikanska drömmen".

Både under valrörelsen och under sina drygt två år i Vita huset har Donald Trump på alla sätt försökt stävja den illegala invandringen. Han har skickat verbala signaler om att människor från Mexiko och övriga Latinamerika inte är välkomna. Kallat dem........

© Aftonbladet