We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hemlig brexit-rapport avslöjar hur ansvarslös Boris Johnsons plan är

1 0 0
12.09.2019

Det finns ett väldigt bra skäl till varför den brittiska regeringen ville förhindra att deras egna uppgifter om hur stora problem en avtalslös brexit innebär kom till allmänhetens kännedom.

Rapporten visar hur ansvarslös Boris Johnsons plan att krascha ut ur EU är.

Vi har hört det mesta tidigare.

Om hur det kommer att bildas milslånga köer av långtradare på båda sidor om Engelska kanalen. Hur det kan resultera i tomma butikshyllor och stor brist på färsk frukt och grönsaker. Hur brist kan uppstå på vissa livsviktiga mediciner. Att polisen kan få problem med att hantera förväntade gatukravaller.

Det nya är att vi nu har svart på vitt att det är den brittiska regeringens egen bedömning om vad som kan komma att hända i ett ”rimligt värsta scenario”. Inte bara anonyma läckor.

Skälet till att vi numera vet det är att det brittiska parlamentet som en av sina sista åtgärder innan de gick på påtvingad ledighet att tvinga 10 Downing Street att släppa den så kallade Yellowhammer-rapporten.

Där framgår också att den brittiska regeringen anser det oundvikligt att inte införa en hård gräns mellan Nordirland (del av........

© Aftonbladet