We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Finns det någon väg ut ur brexitsoppan?

2 1 0
04.09.2019

Brexitkaoset blir bara värre och värre. Samtidigt som britterna för varje dag blir allt tröttare på käbblet.

Finns det någon väg ut ur denna soppa?

Här är tre scenarion om vad som nu kan hända.

I går fick vi se något fullständigt unikt i det brittiska underhuset när 21 konservativa ledamöter röstade mot sin egen regering.

Premiärminister Boris Johnson svarade med att utesluta dem ur partigruppen och förbjuda dem att ställa upp i nästa val som ledamöter för Torypartiet. Bland dessa 21 finns åtta före detta ministrar, däribland tunga namn som den nyss avgångne finansministern Philip Hammond och Ken Clarke som suttit i parlamentet för de konservativa i 50 år.

I gruppen finns också Winston Churchills barnbarn Nicholas Soames, något som måste ha smärtat Boris Johnson alldeles särskilt. Churchill är Boris idol och han drömmer om att nå samma ikonstatus.

Att se det brittiska politiska spektaklet utspela sig inför öppen ridå är på en gång vansinnigt underhållande och väldigt skrämmande. En nation är på väg att implodera inifrån av en enskild politisk fråga där stor oenighet råder. Ändå är nästan alla britter ense om en sak, att det vore mycket olyckligt att lämna utan ett avtal. Men det är precis vad Boris Johnson försöker göra, som en förhandlingstaktik gentemot EU.

Mitt i detta kaos finns ändå ett politiskt........

© Aftonbladet