We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Patienter och personal berättar om en sjukvård i total kris

2 9 0
03.02.2020

I min förra kolumn skrev jag om den katastrofala situationen på Södersjukhusets akutmottagning i Stockholm, och om Sjukvårdsuppropet, som startades av vårdpersonal.

Flera hundra av dem som arbetar på olika sjukhus i regionen har skrivit skrämmande vittnesmål med exempel på allvarlig vanvård vid olika sjukhus på grund av bristande resurser, personal och sängplatser. Denna vanvård har i flera fall lett till att patienter dött i väntan på livräddande insatser.

Regionpolitikerna Svenonius, Starbrink och Bohlin har slagit ifrån sig med kommentarer om ”enskilda upplevelser” och ”förändringsarbete”. Vilket gjort både patienter och sjukvårdspersonal rättmätigt rasande.

Jag fick massor med mejl, både från patienter och sjukvårdspersonal, inte bara från Stockholmsregionen. Det visar sig tyvärr att situationen är lika allvarlig på många andra håll i landet.

En undersköterska skriver:

”Med facit i hand ångrar jag mitt yrkesval då hela branschen totalt spårat ur! Trots att jag högaktar kunnig och professionell sjukvård måste........

© Aftonbladet