We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Сърдитият хазяин

4 0 10
09.11.2020

Президентът и цялата храбра опозиция да кажат, ако имат алтернатива за мерки срещу заразата

“Безработицата расте с часове, много българи спешно се нуждаят от помощ. Мизерията не е спасение от вируса. Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от коронавируса. Затова трябва да си поставим ясни национални цели: връщане към нормален ритъм на живот, производство, свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната с обединение на институциите и на всеки един от нас.”

Сигурно имате смътен спомен за тези светли слова на Румен Радев от 3 април. С огромна загриженост държавният глава препоръча тогава здравеопазването да възприеме по-гъвкава стратегия за борба с коронавируса и призова в спешен порядък да се преразгледат някои разпоредби в приетия Закон за извънредното положение, които блокират икономическия живот.

По онова време президентът не криеше раздразнението си от коронакризата, която отклонява вниманието от неговите славни дела, защото всички чакат с трепет и плам брифингите на НОЩ, все едно дават “Робинята Изаура”.

На фона на рестриктивния образ на генерал Мутафчийски Радев се прояви като широко скроена и разкрепостена личност, призоваваща за балансиран подход. Протестите още не бяха започнали, затова с присъщата си далновидна хитрост той яхна зараждащия се бунт в народните души, използвайки........

© 24 Часа


Get it on Google Play