We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Мечът на чиновника

5 0 1
12.08.2020

Защо увеличението на заплатите в държавната администрация няма да въздейства на високомерието и мързела

Чудесно е, че на чиновници им увеличават заплатите с 30 процента, честити да са им! Не е много, нито е малко, но допълнителните пари по принцип винаги са добре дошли. Ако не дебнеше ковидова опасност, щяха да се разгърнат тържества и производствени банкети, отделен е въпросът дали това щастливо събитие ще повиши качеството на обслужването.

Ще се смили ли

жестокостта на

държавния

служител?

Май по-скоро не.

Сега ще кажете, че с негативизъм и отрицание европейци няма да станем, че има хора и хора и също, че плюенето на едро издава посредствен подход към темата. Вярно е! Ще си изкривим душите, ако отречем, че понякога ни се случва да попаднем на любезен, свестен, компетентен, та чак симпатичен чиновник, който си върши работата в срок и без да се цупи. После дълги години разказваме невероятните си преживявания с добронамерената администрация, като четирилистна детелина свидно пазим спомена.

Контрастът е очевиден, държавните служители от десетилетия грижливо си градят негативен имидж и оставят лошо чувство у гражданите. Масовото впечатление е, че дори и да ги има, добрите обноски и професионализмът са добре прикрити от невъзпитание и високомерие. Затова и надеждата, че вдигането на заплатите може да одухотвори и смири администратора,

свикнал цял

живот........

© 24 Часа


Get it on Google Play