We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Протестите - на три езика

3 0 15
03.08.2020

Невинни, лешояди и изпаднала номенклатура заедно срещу статуквото

Протестът на Орлов мост в София СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Усеща се нещо смущаващо в протестите, неясно и чоглаво чувство, че нещата не са баш каквито изглеждат. Същото, което и за пандемията се долавя - хем има зараза, хем нещо мажат, уж силата на таралежа отслабва, ама още повече народ тръшкал. Дисонанс след дисонанс. А на тема “протести” пък сякаш на три чужди езика говорим, не можем да се разберем и сигурно накрая ще се изтрепем.

Доминиращият глас е на хората от площада, на които наистина им е писнало. До голяма степен недоволството им е породено от натрупани лични разочарования, но общо взето, викащите “Оставка!” са обединени от искрената си непоносимост към Борисов и Гешев.

Приятел сподели, че неговите пораснали деца, които учат на Запад, всяка вечер са на паветата, изпълнени с презрение: “Пускат си Мария Габриел в YouТube и се заливат от смях как говори английски. Аз, ако съм Мария Габриел, ще ходя чисто червен от срам.”

Младите като цяло не можели да проумеят чак пък толкова ли безпросветна е властта, та не може да отгледа грамотни политици. Изпитват непреодолима отврат и към чекмеджето на Борисов, твърдо убедени са, че ни управляват мутри и корумпирани подлеци, искат нова конституция, пълна съдебна реформа,........

© 24 Часа


Get it on Google Play