We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Румен Драганов: Очакваме над 300 изложители на „Ваканция и СПА Експо“

4 0 0
21.01.2020

Предлагаме нова европейска програма за младежки културен туризъм, казва изпълнителният директор на Института за анализи и оценки в туризма

- Господин Драганов, по време на предстоящата на 13, 14 и 15 февруари туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ са планирани редица съпътстващи мероприятия. Какви теми ще се разискват по време на тези събития?

- За мен най-важното събитие е седмата годишна национална среща на Националния борд по туризъм, която ще се съсредоточи в три важни теми: България като инвестиционна дестинация, България като дигитална и споделена икономика и България като национален туристически бранд.

Поканени са представители на министерството на туризма, на различни ведомства и организации, като очакваме да присъстват министрите на туризма и на икономиката, кметът на столицата, председателят на парламентарната комисия по икономика и др.

Дискусиите в рамките на годишните срещи винаги са задавали тренда в туризма и очакваме и тази година те да очертаят хоризонта.

Организираме още едно събитие в рамките на изложението тази година – първи конгрес на университетите от Югоизточна Европа и Азия за култура, туризъм, изкуствен интелект и блокчейн технологии. Ще дойдат представители на 15 университета. Целта е да се очертае връзката между културата от една страна, младежта и туризма от втора и съвременните дигитални технологии от трета.

На база на дигитализацията младежите от Европа трябва да могат да пътуват, когато навършат пълнолетие т.е. 21 години.

- Младежите и сега........

© 24 Часа