We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Какво наследство оставяме на българските деца

4 0 6
20.03.2019

Едни гонят дипломи, други - Михаля, няма

място за каузи. За 30 г. отпаднаха фалшиви

ценности, но какви нови се появиха?

Някак немного информация има в нашето общество за ученическите протести срещу климатичните изменения, които очертават едно неблагоприятно, да не кажа катастрофално, бъдеще за планетата ни.

Далеч съм от конспиративните теории. Далеч съм от паника, че слънцето ще изстине след 30 или след 300 милиона години. Но не мога да подмина факта, че децата от Швеция до Нова Зеландия са се обединили в протести, за да обърнат внимание върху това какво им оставят като наследство. Какво им оставяме ние. Техните родители. Не на шведските и новозеландските деца, а на нашите собствени.

Всъщност на кого от нас му пука, че жирафът ще изчезне? Нито на бай Пешо от Смядово, нито на г-н Еди-кой си от ръководството на природозащитните НПО-та. По-важно е да се броят молюски и зелени еуглени, защото се усвояват едни пари. Не давам идея какво още да се брои по нашите земи. По нашите земи се шири сеч, разораване на дюни, застрояване на места, които в никакъв случай не трябва да се пипат, кой ще седне да ти мисли за........

© 24 Часа