We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Боил Банов: Жална ни майка на всички, ако БСП така ще печелят избори и ще управляват с хвърляне на кал на всички

6 0 866
31.01.2019

От 4 години ме рекетират със записи да не наказвам фирми, които били свързани с Ангел Ангелов

- Министър Банов, вашият глас ли е на записа, публикуван от Елена Йончева?

- Трудно ми е да кажа, не съм експерт. Не мога да кажа и как е правен този запис, в какви ситуации съм записван, дали е сбор от ситуации. Просто не мога да кажа. Аз тогава като заместник-министър съм водил десетки оперативки по най-различни проблеми. Вероятно може да бъде събрано от много ситуации, всичко може.

- Разбирам, че според вас това е монтаж от различни разговори?

- Не мога да кажа. Зная, че от 4 години това момче Ангел Ангелов ме изнудва през други хора, че има записи с мен, че ще ги извади.

- А какво искаше от вас?

- Непрекъснато някакви хора искаха нещо, свързано с министерството, по един или друг проект. По този проект не налагайте наказание, по другия не налагайте, защото е на Ангел Ангелов, а той има ваши записи. Това е рекет в продължение на 3-4 години, на който, след като няма никакво поддаване, просто приключи.

- Самият Ангелов замесен ли е по някакъв начин в проекта с ларгото?

- Той беше директор на проектите и програмите и е участвал в придвижването на този проект.

- Какъв е точно случаят с тази неустойка от 750 хил. лв.?

- Не мога да кажа. Работа на юристите е да следят по кой проект и в кой момент има просрочие, да предложат мерки. Аз по тези въпроси не мога да бъда компетентен. Но това беше много труден проект със страшно много проблеми. Беше в края на програмния период и изключително много забавен, по времето на министър Петър Стоянович беше стопиран и след това правехме аварийни дейности, за да спасяваме разкопките, защото бяха изоставени на произвола. Стартира късно с малко време за изпълнение, влезе се на обекта през зимата при минус 15-16 градуса, а реално се работи на открито. Трудно се реализира и това решение със стъклата, което предложиха архитектите, защото са по технология, която преди това не бе използвана. Много труден проект, но сега всички туристи ги водят тук. Непрекъснато ги виждам, защото идвам пеша от министерството до Министерския съвет. За да се случи това нещо, беше изключително трудно и напрегнато, имали сме много тежки дни и нощи. Особено в студа, като се работеше и не можеше да се завършат работи, а ние искаме да се завършат качествено.

- Имало ли е опит от страна на консорциума, правил ремонта на Ларгото и когото съдите за 750 хил. лв., да разговарят........

© 24 Часа