We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Няма нужда от холокост за инвалидите

2 2 27
28.01.2019

Не пенсиите за хората с увреждания са проблемът на социалната система

Всеки знае за нацистките концентрационни лагери, в които са избити над 6 млн. европейски евреи. Много малко обаче се сещат, че преди тях Хитлер започва да прочиства расата откъм инвалидите. Акция Т4 започва през 1939 г. и само за две години са убити над 70 хил. германци с увреждания.

Макар и без указ за евтаназиране на непълноценните България от няколко години очевидно е поела някаква своя Акция Т4. И инвалидите се превърнаха в обществен враг, който изяжда парите за пенсии на честните, работливите и най-главно красиви и неувредени българи. Тази политика бе най-ясно озвучена от Валери Симеонов, докато беше вицепремиер. Именно той постави задачата, че поне 150 хиляди телкови решения трябва да бъдат отменени, защото на око прецени, че толкова били фалшивите инвалидни пенсии. А техните пари му трябваха, за да изпълни предизборното си обещание да направи минималната пенсия 300 лв. Не го изпълни, а очевидно този мандат и няма да стане това.

Симеонов обаче не е първопроходник на холокоста срещу инвалидите. Преди него беше Симеон Дянков, който спря т. нар. четвъртинки, които получаваха пенсионерите с увреждания. А преди него цяла плеяда политици, които намираха във “фалшивите” инвалиди оправдание за собствената си некадърност да научат как функционира социалната система.

И последната акция на прокуратурата и МВР, при която изведнъж бе установено, че стотици милиони изтичали за фалшиви инвалидни пенсии, е само потвърждение, че холокостът срещу инвалидите е започнал. Дали заради незнание, или следвайки политическата повеля на това правителство, че инвалидните пенсии трябва да се орежат, очевидно започва чистка. В която покрай сухото ще изгори и мокрото. Както вече се е случвало.

Повелята да се режат инвалидните пенсии и като цяло да се намаляват процентите увреждания в телковите решения не е от вчера. От години в НОИ функционират т.нар. тричленки, които, странно защо, носят името на........

© 24 Часа