We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Време е кралицата или гражданите да се намесят за Брекзит

8 0 24
18.01.2019

Великобритания има опит в

създаването на национално правителство

Нещата с излизането на Великобритания от Евросъюза не вървят добре. Трябва нещо много радикално да се случи, за да може страната да се спаси от политическото блато, в което се набута, и да открие работещо решение за Брекзит.

Колкото ситуацията да изглежда обречена, все още има минимален шанс да се постигне компромис, стига ключовите политици в Лондон

да проявят

историческа

смелост

За Тереза Мей вече не съм сигурна, че е в състояние да стори това. Изглежда, 30-те години работа за Консервативната партия като депутат, министър, а сега и като премиер ѝ пречат да осъзнае, че трябва да зачита и опозицията, когато става въпрос за толкова важни неща като Брекзит.

Договореното от нея споразумение с ЕС как да стане напускането понесе исторически провал в британския Парламент. Сделката бе отхвърлена с мнозинство, което нито едно управленско решение не е получавало през последния век. И вместо да подаде оставка, както се полага в подобни ситуации, и да разчисти пътя за друг, който по-добре би се справил със ситуацията, Мей продължи в същия тон. Отново да убеждава колко нейната сделка с Брюксел е единствено възможната и как отхвърлянето ѝ би превърнало в хаос излизането от ЕС в края на март.

Мей отиде още по-далеч, предлагайки на парламентарните сили нов кръг консултации, на които да им обясни защо е права. Вероятно сили ѝ даде фактът, че се спаси от вот на недоверие само 24 часа по-късно след историческото си........

© 24 Часа