Siyasal islamcı ikiyüzlülük ve emperyalizm gerçeği
Siyasal İslamcı ikiyüzlülük artık sadece rahatsız edici değil, açıkça tiksindirici bir noktaya ulaşmış durumda. ABD ile fiili ve stratejik müttefiklik ilişkisi sürdürülürken, aynı anda ABD karşıtı bir pozisyonda duruyormuş gibi yapılması, akıl ve mantıkla izah edilebilecek bir çelişki değildir.
Hafızalarımızı tazeleyelim… Son ABD ziyaretinde “Dostum Trump” söylemleri havada uçuştu; iktidara yakın gazeteler dostluk ve işbirliği manşetleri attı. Gülüşmeler, sıcak pozlar, karşılıklı övgüler eksik olmadı. Oysa söz konusu ABD, yalnızca Venezuela’ya değil, dünyanın dört bir yanına müdahaleleriyle bilinen, emperyalist politikalarıyla halklara kök söktüren bir devlet. Aynı ABD, İsrail’in en büyük siyasi, askerî ve ekonomik destekçisi.
Burada sorulması gereken soru açık; Bir yandan İsrail’e sözde tepki gösterirken, diğer yandan İsrail’i ayakta tutan emperyal gücün lideriyle “dostluk” nasıl kurulmaktadır? Bu çelişkiyi görmezden gelmek ya da hamasetle örtmek mümkün değildir.
Elbette ABD’nin gücünü, küresel etkisini, hangi ülkeleri ve yapıları........© 12punto
