Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, AKP Batman İl kongresindeki; "Üzerinde yaşadığımız coğrafya 72,5 milletin kardeşçe yaşadığı bir coğrafyaydı. Ne zamana kadar, İttihatçılar bu ülkede egemen oluncaya kadar." sözleri üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanına, İttihat ve Terakki iktidarının, 23 Ocak 1913 – 8 Ekim 1918 arası 5 yıl 9 ay kadar sürdüğünü, Ekim 1918 kongresinde kendisini feshettiğini, Kurtuluş ve Kuruluşun örgütsel tabanının Müdafaayı Hukuk olduğunu, öncelikle hatırlatmak isteriz.
Prof..Dr. Zafer Toprak’ın, İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan, Türkiye’de Milli İktisat 1908 – 1918 eserinden yapacağımız alıntının ardından, sözü Tekin’in karın ağrısının derindeki nedenlerine getirelim: “İkinci Meşrutiyet yıllarının “milli iktisat” politikası Türkiye’nin bağımsızlığa yöneliminde önemli bir başlangıç oldu. Süreç bir yönüyle siyasi bağımsızlığa giden yolda atılan önemli bir adım iken, diğer yönden iki dünya savaşı arasında gündeme gelen “küresizleşme” evresine Türkiye’nin katılımıydı. 19. yüzyılın ülkeyi bağımlı kılan liberal dünyasına bir başkaldırı, ulusal kimlik arayış süreciydi.”
Tekin’in beslendiği siyasal/düşünsel iklimin, bitmez tükenmez İttihat ve Terakki düşmanlığının perde arkasındaki........