We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Различните причини за подаване на оставка от ГЕРБ 

3 0 17
07.08.2020

Ще се опитам да дам някои аргументи за оставката на правителството на ГЕРБ, които не се чуват често. Вероятно голяма част от протестиращите няма да ги припознаят, но това не ги прави невалидни. Настоящият микс от протестиращи така или иначе е особено разнообразен - всеки в политическия спектър извън властта иска „своята“ промяна.

Моите аргументи са свързани с икономическата политика на България, или по-скоро пълната липса на такава, през последните вече 11 г. - ГЕРБ е на власт с кратки прекъсвания от лятото на 2009 г. до днес. Ето първите пет причини, които ме карат да смятам управлението им за икономическа катастрофа:

Прекратяването на договора на Chevron за проучване на залежите на шистов газ в Североизточна България е най-голямото икономическо престъпление на ГЕРБ. Потенциалните пропуснати ползи не само за енергийния сектор, но и като цяло за индустрията и домакинствата в страната се измерват в двуцифрени проценти от БВП. Към това можем да добавим и други примери като спирането на проекта край Генерал Тошево, недопускането на проучванията на газовите хидрати в Черно море, безкрайното мотаене при разширението на връзките с мрежите на съседните страни и липсата на инсталации за регазификация (или поне лесен достъп до такива).

Светът преживява газова революция през последните 10 години, а България........

© Клуб Z


Get it on Google Play