We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Новите хора в "Нова" на Домусчиев. Какво става?

10 0 0
08.02.2020

Когато собственик на частна компания реши да смени мениджмънта ѝ, в това действие няма нищо укоримо. Естественият стремеж на бизнеса е да управлява активите си така, че да му гарантират печалби и успешно развитие. Когато обаче тази компания е голяма българска телевизия, собственост на едри предприемачи, а новият мениджмънт идва от малка медия, свързвана със сочения за олигарх Делян Пеевски, нищо вече не изглежда нормално и естествено.

Скоростта, с която кадри на Канал 3 бяха изтеглени на ръководни постове в „Нова", е право пропорционална на опразването на телевизията откъм известни журналисти и професионалисти. В периода на обновление във висшия мениджмънт на „Нова" от медията си тръгнаха/бяха освободени хора, наложили се като лица сред аудиторията. За една телевизия това е сериозен актив, но в „Нова Броудкастинг Груп" вървят по своя пътека.

От медията бяха освободени популярни имена като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. С „Нова" се разделиха също дългогодишният режисьор Валдес Радев и водещата Лора Крумова. Там не работят вече и известни лица като Марина Цекова, Цветомир Семов, Диана Димова и Виктория Бехар, която отговаряше за стратегическото развитие. Скандал имаше и в сайта Gong.bg, който също стана собственост........

© Клуб Z