We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Къде отива водата на България?

4 0 0
02.12.2019

Вече знаем какво се случва, когато някаква беда пробие стабилността, наложена от премиера Борисов, ГЕРБ и партниращите им. Борисов уволнява министри - под претекст, че си подават оставките. Справка - катастрофата край Своге на 25 август 2018 г., която причини смъртта на 20 души и други осем бяха ранени. Заради нея трима министри - на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта - бяха заменени с нови.

Делото за катастрофата още не е влязло в съда, експертиза на прокуратурата показа, че асфалтът на отсечката е некачествен, а протоколите от лабораторните му изследвания са подписани неизвестно от кого.

Не така се развиха събитията с водната криза в Перник. След като стана ясно, че повече от 10 месеца регионалният и екоминистърът не само не са предприели мерки, за да я предотвратят или да намалят тежестта ѝ за хората, но са и мълчали за проблема, с постовете си се разделиха директорът на ВиК Перник Иван Витанов и областният управител Ирена Соколова (за нея това предстои формално в сряда - б.р.).

Справедливо, до известна степен. Съгласно чл. 7, т. 18 от Устройствения правилник на областната администрация, областният управител “осъществява управлението на ВиК системите като представител на държавата в асоциацията по ВиК". А според Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, приоритет за ВиК операторите е “питейно-битовото водоснабдяване на населението и осигуряването на надеждност и качественост на тази услуга”. Соколова не се е справила с........

© Клуб Z