We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Чакам ви на Улицата!

3 0 0
28.11.2019

Иван Гешев очаквано преодоля последната институционална преграда пред назначението си за главен прокурор. Сотир Цацаров чака формализацията на една предизвестена процедура по избора му за шеф на КПКОНПИ. С избора му репресивната система на прокуратурата ще се утвърди като основен инструмент на властта в републиката.

Неизбрана от никой, но контролираща всеки.

Не можещите, не знаещите, а недръзновените, нереволюционерите, невизионерите са тези, които владеят държавната "бухалка", с която подчиниха целия парламент, пък и основните извънпарламентарни фактори. Единственото, което не са подчинили, са Улицата и гражданския протест.

Защо Улицата и Протестът останаха последната територия на Свободата и опора на Нормалността у нас.

Да започнем, че у нас баланс на силите, които да неутрализират злоупотреба с власт, няма. Изгледите това да се промени са различни, но близки до нулата.

Още по-страшно е, че не публично видими и избрани личности управляват и насочват кораба на България, нейните ресурси, не те определят бъдещето й, а някакво неясно статукво и задкулисие. Никой от вас не е избирал Делян Пеевски или Ахмед Доган, или Ковачки, и прочие политически и бизнес олигарси, но те определят какво да консумирате като законотворчество, като права и свободи, като публична среда и възможности, като благополучие и сигурност.

Илюзията "партии", като стожер на демокрацията и гарант на обществените баланси, също се изпари. Тези, които твърдят, че могат да направят промените, нямат достъп до медии и власт, а тези които са на власт, не могат да направят промени. Класика.

Илюзията "избори" също е развенчана. Като имаш половин милион недействителни бюлетини, още толкова купен глас и контролирани медии, контролирани социолози и агенции, да не говорим да избирателни комисии, шансът различното мнение и това на визионерите и можещите да стигне до масата избиратели и да произведе отрицание на статуквото, също клони към нула. Теоретично е възможна промяна, но сами преценете: от гледна точка на разположението на силите, подобна партия, коалиции или други сдружения трябва да имат гарантирана подкрепа от над 2,2 милиона души и то като започнат от нулата, за да гарантират смяна на властта и надмощие над събраните гласове на ГЕРБ, ДПС и Патриоти. Сложете и игрите с недействителните бюлетини, които подставени хора в и след избирателните комисии могат да "произведат" от всеки действителен глас със съответната допълнителна "маркировка" ... и промяна през изборна победа става просто невъзможни. При това забележете, с гарантирана от прокуратурата безнаказаност. Дотук не говоря изобщо за преправените........

© Клуб Z