We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Какво става между Борисов и Радев?

3 0 0
26.08.2019

На върха, отбраняван от българските опълченци „с тела, камъни и дървe", президентът Румен Радев заяви: “Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя”. Така каза, но все пак ги коментира. О, Шипка.

Явно раздразнен от премиерските изявления, че шефът на НСО генерал-майор Данчо Дяков е напуснал ръководния пост на службата “заради огромните скандали в президентската институция”, държавният глава заяви: „Скандалите са в правителството, те са многомилиардни и унищожителни“, каза той пред микрофоните на журналистите, останали настойчиви в опитите си да получат коментар.

За разлика от него, премиерът Борисов не се дава толкова лесно - ако не желае да говори по определени въпроси, прото подминава журналистите. Пример: дни наред не отговаряше на нито един въпрос за бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев и назначаването му за консул във Валенсия. Наместо това говореше само за Дяков, при това проявявайки завидно самообладание. (Днес Борисов все пак се принуди да подкрепи лично изпращането на Георгиев на мандат, б.р.)

Впрочем, по сходен начин се държи и Радев - мълчи за шефа на НСО, но пък е словоохотлив за новоизлюпения консул. И........

© Клуб Z