We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Като мечти на три ракии

1 0 0
16.08.2019

Представите ни за невежество ще се променят с влизането на Слави Трифонов в политиката. Предстои да се разкрият нови залежи от пълно безхаберие, нови пластове от пошъл популизъм – по-привлекателен от досегашния, но и по-опасен.

Ще ви припомня една малка сценка от шоуто отпреди месеци. За незначителните детайли не мога да бъда конкретна, пък и не те са важните. Пак вървяха някакви протести и в шоуто беше пристигнало писмо, че кметът на един град – ако не бъркам, Смолян, забранил протест, защото организаторите му не били поискали разрешение.

След прочитането на писмото на гражданина, Слави Трифонов държа реч. Като казвам реч, имам предвид ораторски способности на Фидел Кастро и Муамар Кадафи, а не на днешните наши изказващи се по митинги. Разпалено, все по-разпалено, най-разпалено той се гневеше, че за да протестираш, трябва да имаш разрешение да протестираш, в което даже трябва да си съобщиш маршрута на протеста, както пишеше гражданинът. Ама това било абсурд! Как така ще искаш разрешение да протестираш точно от този, срещу когото протестираш – никакъв смисъл нямало в това и какви са тия местни врагове на демократичното право на протест и т.н.

Около десет минути. Колкото обикновено траят гневните речи на Слави Трифонов. На диванчето седяха двама от сценаристите и кимаха утвърдително, а откъм бенда се чуваше познатият пронизителен смях, който в дворцовите среди са наричали „смях на свитата“, възпроизвеждан от определени хора при произнесена от краля смешка. По една време Иван Кулеков, човек, който с единия крак винаги е бил в журналистиката, се сети – и го каза!, – че май наистина при протест трябва да се иска разрешение, защото веднъж присъствал на........

© Клуб Z