We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Демократите в САЩ се изпохапаха като пирани - част 2 (ВИДЕО)

3 0 0
08.08.2019

От река пълна с пирани маймуните пият вода със сламка. – Португалска поговорка

Последните дебати (30 и 31 юли) между кандидат-президентите на Демократическата партия в САЩ напомнят много повече на научен експеримент в аквариуми пълни с прегладнели пирани, отколкото на скучна размяна на програмни обещания.

Вече проследихме категоричната победа на прогресивизма в лицето на Бърни Сандърс и Елизабет Уорън над центризма (останалите малки кандидати) в Аквариум № 1.

В Аквариум № 2 обаче се проведоха много повече директни сблъсъци, до такава степен, че настъпи пренасищане в даден момент. В края на вечерта нямаше как човек да не се запита:

Донесе ли хапенето победа за някого?

Безспорно това бе най-очакваният сблъсък за вечерта. Не само заради факта, че Байдън и Харис бяха кандидатите с най-висока подкрепа на сцената.

Сенаторката на Калифорния успя да събере симпатиите на зрителите заради прочувственото си слово за сегрегацията. И същевременно атакува бившия вицепрезидент за положителните му коментари по адрес на сенатори, които са били поддръжници на расисткия режим.

Поради скандалните коментари на Тръмп расовия въпрос е от изключително значение за демократическите избиратели - за да подкрепят кандидат, той трябва да бъде и с двата крака против расизма. Затова победата на Харис не бива да се подценява.

Още в самото начало на дебата Байдън и Харис се изправиха един срещу друг и започнаха да обсъждат плановете си за здравна реформа.

Сенаторът на Делауеър бе авторът на най-запомнящата се фраза, като към критиката включи и кмета на Ню Йорк Бил де Блазио, който подкрепя Medicare for all (предложението на Бърни Сандърс).

Joe Biden’s fiery defense of his health plan — from name-dropping Obamacare to attacking de Blasio over his “malarkey” and math. pic.twitter.com/0YRIjhe9sx

"Бърни призна, че 30 трилиона долара трябва да се платят. Не знам каква математика вършите в Ню Йорк (Бил де Блазио), не знам каква математика вършите в Калифорния (Камала Харис), но ще Ви кажа следното - това са много пари и ще има приспадане - приспадането ще бъде от заплатите Ви", спомена той като на последната част се обърна към публиката.

След това обаче Байдън постепенно започна да губи увереност, а атаките на опонентите му зачестиха.

Байдън започна силно срещу кмета на Ню Йорк, който обаче търпеливо очакваше своя момент за реванш и той не закъсня. Ако на миналия дебат Харис изобличи спорното минало на сенатора по отношение на расовите въпроси, де Блазио засегна любимата тема на лидера сред кандидат-президентите по време на кампанията - фактът, че е бил дясна ръка на Барак Обама.

Освен с успехите на бившия президент обаче, Байдън се обвързва и с провалите му - като имиграцията.

"Вицепрезидент Байдън, не........

© Клуб Z