We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Неслучайно "спасиха" Пламен Георгиев. Той държи нещо ценно

3 0 0
06.08.2019

В така наречената борба срещу корупцията в България никой и нищо не се губи, само сменя мястото си. Пламен Георгиев например. От председател на най-страховития орган в държавата - Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), той пак става прокурор в Специализираната прокуратура - звеното, което работи по дела за корупция по високите етажи на властта.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес възстанови Георгиев на длъжност „прокурор“ в Специализираната прокуратура, съобщи БГНЕС. Решението по подадената от него молба бе предизвестено.

Така кариерата на Пламен Георгиев е спасена. Но не само - той е единственият от замесените в “Апартаментгейт” - аферата с купените евтино луксозни имоти от лица във властта, който е изчистен, съхранен и запазен на друга позиция. Вероятно за да бъде рестартиран в други времена. Останалите - като Втория след Борисов Цветан Цветанов, министърката на правосъдието Цецка Цачева, депутата и председател на енергийната комисия Делян Добрев, както и неколцина по-дребни риби заместник-министри, нямаха този късмет.

Въпреки че проверките на същата тази Антикорупционна комисия, извършени по времето, когато........

© Клуб Z