We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Кака и Батко

3 0 0
05.08.2019

Нямам представа как го направихме, но някак измислихме начин държавата да съществува без власт и без опозиция. От което и властта, и опозицията се чувстват доволни. Откриха начин да си живеят, без да им се налага да присъстват. Това е някаква нова форма на съществуване на двуполюсния модел, в която кантарът заспа – всеки черпи ползи от положението и няма никакво значение от коя страна на кантара е. Докато Корнелия Нинова се снима със собствения си портрет на Бузлуджа, Бойко Борисов гушка за снимки учителки. Кака и Батко се правят на симпатяги. През това време избиват прасетата в свинеферма след свинеферма, а мърморещата публика не вярва, че има африканска чума. Заравят свинското от коледните ни трапези. Край село Боров дол, Сливенско, откриват 120 тона одрани животинчета – норки? Белки? – нещо, от което е свалена кожата. Нямат представа кой го е направил. Човекът, който трябва да съблюдава принципа на разделението на властите, не вярва в разделението на властите. Даже цената на хубавите домати, която в разгара на лятото е четири лева, не трогва никого. Всичко е точно такова, каквото не трябва да бъде. Страната е закрепена в състояние на стабилна нестабилност.

Има такова положение в медицината. „Състоянието на пациента е критично, но стабилно.“ Може и да ви звучи като „дървено желязо“, но всъщност има логика. Състоянието на пациента е критично, но не се променя към по-добре или по-зле, стои си стабилно. И ние така.

И ето че от Бузлуджа, където човек не очаква да се случи каквото и да било интересно, някой хвърля камък в блатото. А не........

© Клуб Z