We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Тц, нямало продажно братство

4 0 0
28.06.2019

Ако някое продажно братство

граби от народното богатство,

/повтаря се два пъти/

истината днес е само тази –

родната полиция ни пази.

Няма да я чувате тази песен вече по митинги, няма. По две причини. Първо: новината от тази седмица е, че братството не е продажно. Няма конфликт на интереси в „Апартаментгейт“, обяви антикорупционната комисия. Втора причина: Цветан Цветанов вече не е член на братството. Това пък го обяви най-големият брат. А тъй като човекът, който пее тази песен, е приятел на бившия член на братството Цветан Цветанов, нещо като братовчед, ако продължим тази роднинска линия, той вече няма да пее на банке…, митингите исках да кажа.

Има една голяма неяснота в това развитие на сюжета – защо братовчедът Веселин Маринов пострада, след като братството не е продажно?. Странична щета, както се казва в подобни сложни случаи – това за Веско Маринов. При Цветанов е малко по-различно – страничен пас. И защо постъпиха така с него, след като човекът е невинен. На всичкото отгоре имаше смелостта да ни каже една истина, която не всеки смее да каже: „Не се чувствам наказан, защото мен няма кой да ме накаже.“ Така ли се оказа? Точно така се оказа.

Ей това ни остана – да си правим смешки от една много тъжна действителност. Да съчиняваме каламбури, да иронизираме, да си точим като котки ноктите на отделни лица и цели комисии, като че ли тези остри нокти ще бъдат някога употребени да издерат очите на наглостта.

Наглостта не винаги говори нагло. Понякога тя говори кротко, миролюбиво, ето така: „При нас файловете винаги се обръщат. Даже сега го обърнахме този файл да стане........

© Клуб Z