We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Капани за мишки вместо политика

4 0 0
17.06.2019

„Всеки епизод е посветен на различен убиец. Показва как мислят и как са избирали жертвите си. Трябва да ги чуеш.”

Приятелката ми прекарва часове в компанията на психолози, които анализират в детайли особеностите в поведението на хора, посветили живота си на това да отнемат чужди животи. „Според мен съществува подкаст за всичко, просто трябва да си мотивиран да го намериш”, убеждава ме. Тя не чете новинарски сайтове, защото всички пишат едно и също, и отгоре на всичко, нищо, от това, което се публикува, не я интересува наистина.

„Новини за катастрофи и лични трагедии не допринасят с нищо за деня ми, а за убийствата имам алтернативен източник на информация в много по-приятна форма. Там поне се набляга на особеностите в поведението. Понякога си взимам вестник, за да си спомня за детството, защото баща ми четеше или за да се пошегувам с приятели като им го предложа, за да обядваме на него, или да си се направим на работници с шапки, но не мисля, че нивото на днешните медии в България е за нещо повече от това”.

Имам и други приятели с подобна крайна позиция. Не отричам, че има някакво основание в думите ми, въпреки че ми е малко трудно да приема, че професията, която съм избрала да уча в университета, е на системи и едва се бори за оцеляването си. Не само........

© Клуб Z