We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Сексизмът носи високи токчета

4 0 0
11.06.2019

Черна пола до коляното, висока талия, подчертани извивки на ханша, крака, които изглеждат още по-дълги заради високите токчета и, разбира се, звукът, който те оставят след себе си.

Жените в Япония искат премахване на задължителните високи токове

Валентина седи на съседното бюро до мен и колегите често ѝ казват, че като излезе така от работа, с бялата риза, сакото и вдигната на кок коса, създава погрешното впечатление, че явно в тая фирма плащат много добре, за да се обличаме така.

До нея съм аз – със скъсани дънки, плитки, обеци с черно-бяла снимка на Айнщайн, който се плези, и тениска, на която пише Bullshit. Да не повярваш, че работим в един и същи офис.

Едно от нещата, на които държа, когато кандидатствам за работа, е да няма дрескод. Спасява ме това, че не се срещам с клиенти, иначе аз и Валентина щяхме да имаме да постигаме доста различни резултати. Просто не обичам някой да ми казва какво да нося дали защото го приемам като ограничаване на свободата, или защото не обичам интеракцията с ютията рано сутрин, просто не е моето нещо.

Още в ранна възраст отказах майка ми да ми дава съвети как трябва да изглежда и да се облича едно момиче. Полите ми изчезваха или карах баба да ги превръща........

© Клуб Z