We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Сборник със спекулации - какво и кого ще си купят грандовете

4 0 0
05.06.2019

След финала на Шампионската лига, който беше нещо като футболен еквивалент на парламентарен контрол и отегчи целия свят, сезон 2018/2019 официално приключи. Сега ни предстои лято, в което няма нито Световно, нито Европейско първенство, а ще трябва да се задоволим с Копа Америка. Ако обичате да спите по 3 часа на денонощие и да се чувствате като мекица на следващия ден.

През следващите 3 месеца ще четем най-вече трансферни спекулации, които са толкова точни, колкото хороскоп в женски сайт. Затова обикновено около 2% се оказват истина, но сме свикнали, така че няма проблем. В редовете надолу съм събрал доста от слуховете, които в момента циркулират в интернет, като използваните източници са онлайн порталите на "Гол", Би Би Си, "Метро", "Скай спортс", "Марка", "Толк спорт" и "Гардиън".

Обаче спокойно може да съм си измислил някой трансфер и аз, без да проличи. Така че четете с вдигната вежда и не обещавайте на приятелите си, че Румен Трифонов ще премине в любимия ви отбор, защото няма.

Смятам за аксиома, че колкото по-зле е някой гранд, толкова повече трансферни спекулации има за него. Така че ще започна обзора от Висшата лига, където на командно дишане и „Русенско варено“ оцелява „Манчестър Юнайтед“. Вече 6 години след напускането на Сър Алекс отборът не може да намери себе си и стои в светлосинята сянка на градски съперник. „Червените дяволи“ привлякоха доста футболисти за солидни суми и може да се каже, че стартираха трансферната лудост, като дадоха куп пари за Пол Погба през лятото на 2016 г.

Медиите пък не си дават никаква почивка и ежедневно (дори ежеминутно) бълват клюки как буквално кой ли не ще акостира на „Олд Трафорд“ за сума от порядъка на брутния вътрешен продукт на Босна и Херцеговина. Списъкът с футболистите, които „се очакват“ в „Юнайтед“ през лятото е толкова дълъг, колкото този с гласоподавателите в град Стрелча. Ето тези, които успях да намеря до момента в посочените по-горе сайтове: Иван Ракитич, Аарън Уан-Бисака, Серхио Рамос, Ричарлисон, Никлас Зюле, Жоао Феликс, Матайс де Лихт, Антоан Гризман, Кристиан Ериксен, Никола Пепе, Саул Нигес, Джейдън Санчо, Юри Тилеманс, Джером Боатенг, Джанлуиджи Донарума...

Сред скромните 15 души личат имената на доказани футболисти като Ракитич, Боатенг, Гризман и Рамос, както и млади суперталанти като Де Лихт, Санчо и Жоао Феликс. За цвят са добавени и перспективни играчи от Висшата лига в лицето на Уан-Бисака и Тилеманс, а новината за Никлас Зюле вероятно е генерирана от робот, който списва футболни измислици посредством рандомизиращ логаритъм.

През следващия сезон „червените дяволи“ ще ритат в Лига Европа и едва ли ще са претенденти за титлата на Англия, така че клубът може да предложи само пари на който и да е от тези (или други) футболисти. Тъй че не очаквам нито една от големите звезди да продължи кариерата си точно по този път.

Ако все пак се окаже, че Солскяр наистина има интерес към Зюле, то до трансфер може и да се стигне. Но това би било крайно тъжно и за двете страни на сделката. Отделно от това привличането на приятни футболисти от средняшките клубове във Висшата лига звучи правдоподобно... Тоест, да са ви честити Ричарлисон и Уан-Бисака, манчестърци. Вторият ще замести Ашли Йънг, което автоматично прави сезона успешен,........

© Клуб Z