We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Синът на вожда направи скандал. Вожда го занули

3 0 0
01.06.2019

От всички възможни нискокачествени представления тези избори наподобяваха най-много на "Биг брадър". И досега сме ставали зрители на вътрешнопартийни свади, но такъв разгул на семейни драми скоро не бяхме виждали. Всичко, което подозирахме, че се случва в тайна, сега ни беше демонстрирано наяве. Ако се изключи злобното наддумване между БСП и ГЕРБ, повечето батални сцени се разиграваха вътре в самите партии.

Социолозите посочиха като една от основните грешки на предизборната кампания това, че партиите не са говорили с избирателите. И добавиха: Партиите разговаряха повече помежду си, отколкото с гласоподавателите. Да добавим и ние: партиите най-вече се разправяха със самите себе си, вътре в себе си.

Точно както в пошлото риалити "Биг брадър" гледахме къде по-тихи, къде по-шумни семейни съскания и боричкания. И тъй като друго в тази предизборна кампания общо взето не се случи, ние – щем, не щем – започнахме да преценяваме партиите по децибелите и лексиката на техните скандали. Едни го правеха по-културно, други на височината на музика от циганска сватба.

Ние през това време, разбира се, не четяхме предизборните им платформи поради липса на такива. Наблюдавахме сценките и според нивото им накрая разпределихме за кого да пуснем есем…, пардон гласа си, има разлика между есемес и вот най-вече в цената – един есемес без ДДС е левче, един вот с данък наглост е 13 лв. 23 стотинки, както наскоро стана ясно.

Най-зрелищни бяха семейните разправии в ГЕРБ, но най-интригуващи като сюжет – завръзка, кулминация и развръзка – бяха битките при социалистите. Че това семейство никога не е било особено задружно винаги се е знаело. Големият руснак Кончаловски казваше, че в Америка членовете на семейството не се обичат чак толкова, но много се уважават, докато в Русия........

© Клуб Z