We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

На кого да попречим по пътя към добрата заплата?

4 0 0
23.04.2019

У нас се изкова нов политически термин - опозиционна диктатура. Да сме съвсем точни. Опонентите на ГЕРБ правят опит да наложат пълзяща диктатура, заяви лидерът на партията Бойко Борисов при подписването на предизборно споразумение с БЗНС „Никола Петков“. Пълзяща диктатура е познато словосъчетания, но когато става дума за опозиция, това вече е нещо съвсем ново – то е нещо като опозиционна диктатура. Така ние ставаме първата страна в света, в която диктатурата може да бъде упражнявана не от тези, които са на власт, а от онези, които се борят за властта. А това си е световен принос, нали така? Демократура сме виждали, тоталикрация също сме живели и даже и сега си живеем, но опозиционната диктатура е нещо съвсем ново дори за нас – иноваторите в политиката на имитациите.

Такива неща обикновено се говорят в навечерието на избори за Велико народно събрание, което ще постанови с конституция какъв ред се установява в страната. Ние обаче си ги говорим в навечерието на избори, в което би трябвало да става дума за директиви, регламенти, пакет „Макрон“ и други такива бюрократични теми, които никога не са ни вдъхновявали. За нас Европа е там – в Брюксел, а не тук – на Територията, както е новото име на отечеството. И ако в тези дни, когато предстои избор на европейски парламент, си говорим изобщо за нещо, свързано с Европа, то е кого да пратим там – в Брюксел. След което темата се разклонява на две.

Според кандидатстващите за място в европейския парламент те искат да отидат там, за да защитават националния интерес. Като че ли националният интерес е толкова видимо малък и толкова застрашен, че може да бъде защитен от 17 души, които........

© Клуб Z