We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Драма в БСП: листата, Станишев и бламажът на Нинова

3 0 0
16.04.2019

По-европейска и по-социалистическа ли изглежда БСП, след като включи председателя на ПЕС Сергей Станишев в листата си за евроизборите? Вече има ли белег за проевропейска идентичност? Или си е пак същата, но с бламиран лидер (Корнелия Нинова), след като предложената от нея и Изпълнителното бюро листа бе променена от Националния съвет?

Тайното гласуване отреди петото място на Станишев, спечелил го на балотаж с Иван Кръстев - заместник-министър на образованието в кабинета „Орешарски“, който остана шести. Предвид заложената от БСП цел за поне шестима евродепутати, с двама повече от сегашната бройка, и ниския праг за преференции от 5%, не е изключено на 26 май да има изненадващи размествания.

Оценките за променената листа варират в двата полюса - от „бламиране“ на лидера до признак за демокрация. За разлика от ГЕРБ, например, приятелският огън в БСП е част от фенотипа ѝ. Първоначално Станишев обяви, че това, което вижда като листа, е подарък за ГЕРБ и „очевидно има тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия, в ГЕРБ номер две“. Девет часа по-късно, вече като номер 5, призова оттук нататък БСП да не се........

© Клуб Z