We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Каквото и да разпореди Борисов оттук нататък...

6 1 9
07.04.2019

Преди предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, насрочено от президента заради корупцията по високите етажи на властта, премиерът Борисов се опитва да извади зъбите на скандала, който компрометира видни фигури от управляващата партия и създадени от нея институции за борба срещу корупцията.

След четирите оставки от миналата седмица, сега в дълъг отпуск излязоха други двама от замесените в съмнително изгодните имотни сделки - шефовете на КПКОНПИ и на следствието Пламен Георгиев и Борислав Сарафов. Двамата ще стоят „встрани“, докато прокуратурата ги проверява. А през това време БСП ще се опита да събере необходимите 48 депутатски подписа за отстраняването на Георгиев от поста му.

Важното за управляващите е, че на 8 април, когато на „Дондуков“ 2 трябва да се съберат премиер, министри, шефове на службите и лидери на политическите сили в 44-тото НС, Борисов ще може да каже:

„Каквото трябва, съм го направил. Милост към никого не съм проявил. Чакаме резултатите от проверките".

Депутати от ГЕРБ вече лепят на тази санитарна сеч етикети за високи морални стандарти, задавани от лидера им. Но в същото време социолозите от „Алфа........

© Клуб Z