We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

То пък гладен на сит...

2 0 16
05.04.2019

Човекът с покривната тераса и (допреди няколко дни) човекът с асансьора си получават големите заплати от данъците на човека с остъклената тераска и малката заплата. Те са от два различни свята. На малкия човек от света на избирателите тези дни новините дават възможност да надникне в просторния свят на избираемите и той се чувства… Ето как се чувства този човек, да го наречем, Кольо.

Кольо е среден човек. Не в смисъл, че е средна класа, а защото всичко му е някак средно, положението най-вече. Живее в това време, живял е и в онова време. Средно се радва, средно завижда. Роден е в среден апартамент. Отляво хол, отдясно – спалня, в средата кухня. В класа им веднага е проличавало кои няколко деца живеят в тристайни апартаменти, те говорят за детска стая. Между Колето и тези му съученици има разстояние, равняващо се на квадратурата на една стая. Няколко квадратни метра, но непреодолими. В класа му няма деца, които живеят в четиристайни апартаменти. Че имало и такива Кольо научава малко по-късно, защото тези деца не учат в неговото училище, а в по-специални. Кольо е от средните квартали. Представата на Кольо за добър живот е голям апартамент.

Кольо създава средно семейство, с две деца. И живее в подобен на родителите си апартамент, с тази разлика, че спалнята е отляво, кухнята вдясно, а холът по средата. Той надхитря живота, проектантите, архитектите и цялото ЕПК и ЕПЖ строително предприемачество – остъклява тераската, произвежда я в кухня, а кухнята се префасонира в детска.........

© Клуб Z