We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Реваншизъм или възстановяване на държавността?

3 0 4
21.05.2021

Партийната пропаганда вече се върти на предизборни обороти и апологетите на ГЕРБ неуморно налагат основната си теза: служебното правителство не е нищо друго освен акт на "реваншизъм" към бившите управляващи. Президентската страна им отговаря с подобен апломб: правителството "възстановява държавността". Първият пропаганден балон е фабрично пробит, въздухът свисти от него и всеки момент той просто ще се спъхне. Второто твърдение засега е помпозна декларация, която трябва да бъде ежедневно уплътнявана, за да добие някакъв смисъл.

"Реваншизмът" в действията на сегашното управление е куха и тенденциозна теза. Няма нищо по-нормално от смяната на политически назначения - като областните управители например. Запазването им би било управленска грешка. Смяната на ръководителите в МВР също е наложителна - те са основна част от разследващия чадър над управляващите. МВР и службите са всъщност тези, които заедно с прокуратурата, редовно проспиваха "проблемите по високите етажи на властта" (евфемизъм за скандалите с хазарта, кюлчетата и имотите в чужбина), отравянето на български граждани от руските служби, осемте джуджета и други афери, в които всъщност не е ясно държавните органи на чия страна играят - на закона или на престъпността. За капак на всичко ръководителите на най-различни служби масово и координирано решиха да излязат в неплатен отпуск до септември, което само по себе си е основание за сериозни дисциплинарни действия срещу тях, тъй като поставя сигурността на страната в опасност.

Другият уж "реваншизъм" пък е изкарването на светло от министър Кирил Петков на факта, че около милиард от активите на Българската банка за развитие (ББР) са раздадени де факто на осем фирми, зад които стоят най-вероятно четири души. Половината от тези фирми, по думите на Петков, са свързани с Делян........

© Клуб Z


Get it on Google Play